Egy tuti link, hogy megismerd a napelem rendszereket!

Középiskolában fejlesztettem ki azt a módszert, hogy ha valami témában kellett kiselőadást csinálnom, akkor felkerestem a releváns linkgyűjtő oldalakat és az ottani linkeket böngészve csipegettem össze a hasznos információkat a témámhoz. Mert ugye minden weboldalon más és más körítéssel tálalják a tényt, de maga a körítés is lehet néha zseniális, amiből plusz információk derülhetnek ki. Egy linkösszesítő oldal pedig igen szép számban tartalmaz a témával kapcsolatos linkeket. Most azért hívtam elő ezt a régi módszert, mert unokahúgomnak segítettem napelemes tartalmat gyűjteni. Most 6. osztályos, ezért még fogékony a jó megoldásokra, én pedig megmutattam neki, mert néha alaposabban lehet velük dolgozni, mintha egy cikk tartalmát, amit egy keresőben találsz, és saját szavaidra átfordítasz. Meg ugye, 10 évvel ezelőtt, nem voltak olyan jók a keresők és megbízhatatlanul dobálta fel a tartalmakat, amíg egy linkgyűjtő oldalon, nagyjából ki lehetett a link címéből szűrni, mi van mögötte, igaz, hogy tele volt vírussal.

Unokahúgom annyira jó nevelt. Nem akarta, hogy én keressek neki linkeket, hanem inkább össze szerette volna mérni, hogy ki talál jobb hasznos tartalmat a témához. Bele is vágtunk, hamar átböngésztem a nagyjából még működő linkgyűjteményeket napelem, napelemes rendszerek témában. Fél óra böngészési időt adtunk egymásnak, hogy ki, mit, milyen minőségben talál.

Körülbelül 13 linket találtam amiből, egy nem túl erős cikket lehetne összeollózni. Unokahúgom pedig egy darab napelem rendszerek, hatásuk, pozitív tulajdonságaikat taglalja. Teljesen ledöbbentem, mert olyan jó cikket talált róla és elvileg, nem is ment messzebbre, mint a google első oldala. Úgy néz ki jobban működnek már a keresők, mit régen és valóban jó tartalmat hoznak fel.

Egy olyan jól megszerkesztett oldal jött velem szembe, hogy alig hittem a szememnek. Kipróbáltam, hogy mobilon is működik-e megfelelően, és minden patent volt. A tartalom pedig nyilvánvaló volt. Szépen érthetően volt végig vezetve minden felmerülő kérdés napelem telepítése során. Igazából lehet mégis csak jobb, manapság egy böngészőt használni, mint linkgyűjtőt. Meg tudtam a napelemről, hogyan telepítik, mik azok a tényezők, amire oda kell, hogy figyeljen az ember, mikor és hogyan térül meg a telepítése. A fosszilis energiahordozók, úgy is mindjárt elfogynak így a jövő a napelemben van!

Ilyen hatása volt ennek az oldalnak rám, hogy még a blog bejegyzésemben is híresztelem a napelem rendszerek fantasztikus hatását!