Neki tökéletes hidratálás, nekem kész rémálom – inkább visszatértem a régi, jól bevált ajakápolómhoz

Az egyik barátnőm nem rég beszerzett egy új ajakápolót, már nagyon várta, hiszen ez az egyik kedvenc kozmetikai cégének az egyik új terméke. Mihelyt kipróbálta, csak erről tudott áradozni. Hogy milyen finom illata van, milyen jó állaga, és nem utolsó sorban, hogy a hidegtől kicserepesedett ajkait milyen szépen ápolja és hidratálja. Az ő ajánlásra gondoltam, hogy kipróbálom én is, hogy tényleg olyan jó-e ez a termék. Nem is tudom, miért akartam annyira kipróbálni, gondolom, leginkább a női kíváncsiság hajtott, hiszen már volt egy jól bevált ajakápolóm, ami még sosem hagyott cserben. Ezért is nem fordult meg a fejemben, hogy nagy baj is lehet abból, ha váltok. Pedig az lett.

Így aztán gondolhatjátok, hogy ami neki tökéletes hidratálást adott, nekem rémálmokat okozott csak. Nem hogy az ajkam nem lett puhább tőle, de még egy kört is nyertem a bőrgyógyászhoz a használata után, ugyanis mint ahogy nagy nehezen kiderült allergiás vagyok az egyik összetevőjére. Kiderült, hogy a kozmetikai cégek nagy része olyan anyagokat használ a termékeik tartósítására, ami elképesztően allergén, és így természetesen, amilyen szerencsétlen vagyok, nálam is allergiás reakciókat okozott.

Nagyon sok ideig tartott, mire helyre jöttem, tehát ez után a malőr után azonnal vissza is tértem a jól bevált ajakápolóhoz . Most már semmi pénzért nem cserélném le. Ez tökéletesen hidratálja a -10 fokban cserepesre törött ajkaimat is. Finom, de nem túl erős illata van, és nem utolsó sorban az ára is remek, pláne ahhoz képest, hogy azért ez kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, nem olyan szintetikus vackokat, mint amitől kipattogott az egész arcom. Azóta jobban beleástam magam a dologba, és minél inkább arra törekszem, hogy kizárólag ehhez hasonló natúr kozmetikumokat használjak, hiszen ezek sokkal inkább ápolják a bőrt. Ez a cég is gyárt például tusfürdőt és szappanokat is, amiket szintén megvásároltam és a hétköznapjaim részei lettek.

Az idősebbek mindig azt szokták mondani, hogy a legnagyobb kincs az egészség, de ezt a mondatot az ember nem is nagyon tudja értelmezni addig, míg valami baja nem lesz. Akkor, annak az állapotnak a tükrében már viszont egyértelmű, hogy mennyire jó és kényelmes, ha az embernek nincsen semmi baja. Azzal, hogy ezeket a termékeket használom, teljesen kizárom az allergiás reakciók lehetőségét, és így elképesztően biztonságban érzem magam.

És ha a kedvező ár és a rizikó hiánya nem lenne elég, ott van pozitívumként az is, hogy annak dacára, hogy nincsenek ezekben a termékekben kémiai anyagok, vannak viszont természetes alapanyagok, amik nagyon hatékonyan ápolják a bőrömet.

Szóval, nem is kérdés, hogy többet nem kísérletezek, és nem engedek az új, divatos holmik csábításának, nem leszek felszínesen befolyásolható, mert azok a termékek, amiket most használok, sokkal többet adnak, mint egy márka a zsebben. Biztonságot és minőséget, nyugalmat nekem!

Vannak azonban olyan ismerőseim is, akik szinte semmit nem használnak. Nem használnak ajakápolót vagy testápolót. Amit nem is értek, hiszen még akkor is, ha az ember szerencsés és nem kell foglalkozniuk ilyenekkel, akkor is ezeknek a használata olyan jó érzést kelt az emberben.  Gondolj csak arra, amikor testápolót vagy ajakápolót használsz és olyan krémes és illatos. Szerintem ez is olyan, mint egy tusfürdő használata. Kötelező. Mert a megjelenéshez ez fontos. Nem szép egy kicserepesedett száj vagy egy száraz, piros bőr.

Azt mondanom sem kell, hogy a kozmetikumok is ugyanúgy sorjában állnak az asztalomon, és imádom az illatos testápolókat és tusfürdőket. Legszívesebben minden alkalommal vennék egy újat, amikor meglátok egy jó illatú terméket a boltokban. De természetesen nem teszem, mert teljesen felesleges lenne, és életemben nem használnék el annyi terméket, mint amennyi így otthon lenne.

Persze, mint a sztorimból is kiderül, ajakápolóból csak is kizárólag egyet használok, ezzel nincs most már akkor gondom, most, hogy megtörtént ez a baki. Szóval abban biztos vagyok, hogy ezen nem fogok változtatni.