Elektromos fűtés kalkulátor – Mi, mennyibe kerül?

Biztosan mind találkoztatok már olyannal, hogy valamit nagyon akartatok, de egyszerűen az egész internetet átkutattátok és akkor sem találtatok az árra vonatkozó információt. Mindenhol csak az van kiírva, hogy kérjen árajánlatot. Magamat is ismerve ezzel több baj van. Nem szeretek úgy telefonálni, hogy nem vagyok teljesen informálva róla, mivel is állok szemben.

Nem szeretem, mikor komolytalan vásárlónak gondolnak, mikor úgy kell valakit hívnom, hogy ő eladna nekem, de nekem fogalmam sincs róla, mi mennyibe kerül, nem tudok előzőleg tervezni. Ilyenkor egyszerű a megoldás a cégek részéről: még ha teljesen specifikus is a termékük, egy irányárral, vagy körülbelüli árakat tartalmazó listával ki tudják szűrni a komolytalan vevőket, azokat, akik érdeklődnek, de túl drága számukra a szolgáltatásuk.

Ha látják az emberek az árlistát, akkor ki tudják kalkulálni, nagyjából mennyi az az annyi, és pontosabb árakért sokkal szívesebben hívják fel a céget. ez egy ilyen aprócska dolog, amivel sokkal könnyebbé tehetnék az emberek dolgát, és a sajátjukat is.

Most miért is jutott ez az eszembe?
Régóta szemezgetek a padlófűtéssel, de a legtöbb helyen semmilyen ár-adat nincs kiírva, így nagyon megörültem, mikor megtaláltam az interneten, hogy van elektromos fűtés kalkulátor. Az elektromos fűtés kalkulátor lényegében az, amiről már feljebb írtam, meg vannak adva a körülbelüli árak, tájékoztató jelleggel. Nem csak azt tudhatjuk meg, hogy körülbelül milyen nagyságrendbe fog kerülni a lakásunk fűtésének korszerűsítése, de az elektromos fűtés kalkulátor oldalán le van írva az is, hogy pontosan mitől függenek ezek az árak.

Elektromos fűtés kalkulátor
Elektromos fűtés kalkulátor

Egy honlapnak véleményem szerint pontosan ez lenne az elsődleges funkciója, teljeskörű információt nyújtani a szolgáltatásról, a termékekről és az árakról. Teljesen meg tudom érteni, hogy egy specifikus szolgáltatásnál sokkal pontosabb az árajánlat kérés, de egy, az ezen az oldalon található elektromos fűtés kalkulátorhoz hasonló árlista igazán nem kerülne semmibe a cégeknek.

Megtudtam például azt is, hogy milyen tényezők befolyásolják az árakat, ilyen például, hogy mennyi fűtőszőnyegre van szükség, hogy milyen segédanyagokat kell használni és nyilván az, hogy ezekből milyen mennyiség kell, a telepítés munkadíja is változó lehet, illetve attól is függ az ár, hogy hány db termosztára van szükség. Ezek teljesen logikus feltételek.

Amikor az ember padlófűtést szeretne telepíteni, akkor fontos átgondolnia, hogy megéri-e neki, hogy mennyi idő alatt fog megtérülni, és ehhez az elektromos fűtés kalkulátor rengeteg segítséget nyújt, még ha csak körülbelüli értékekkel is lehet számolni.

Az elektromos padlófűtésnek amúgy rengeteg előnye van, például az, hogy a padlónak csupán a 80%-át kell lefedni vele, és úgy is felfűti az egész szobát. Sokkal komfortosabb, hogyha a fűtés alulról érkezik, illetve egészségügyileg is sokkal jobb, mivel nem kavarja fel annyira a port. Na meg sokkal egyenletesebb a fűtés, ha az az egész padló alól érkezik, mintha csak a sarokban fűtene egy radiátor. A radiátor esetében például sokkal nehezebben jut el a meleg levegő a szoba távolabbi pontjaira, illetve pontosan ezért sokkal magasabb hőfokon is szükséges üzemeltetni azt.

Padlófűtést ki lehet építeni már elkészült házakban is, de a legegyszerűbb még az építés kezdetekor megtervezni a padlófűtést, vagy a már félkész házba beépíteni azt. Természetesen nem arról van szó, hogy már régebben épült házakba nem lehetne beépíteni. persze ilyenkor az újra burkolással is számolnia kell az embernek. A padlófűtés viszont rengeteg burkolással kompatibilis, így nem kell sokat változtatnunk a lakáson. Vagy le kell szedni az előző burkolatot, és annak a helyére újat kell tenni, vagy arra rá kell építeni. Ezt is egyébként az előzőekben linkelt oldalon találtam meg.

Ha padlófűtés kivitelezéséről van szó, akkor a vélemények és a honlap alapján meleg szívvel tudom ajánlani a már említett céget. A teljeskörű ügyintézést vállalják, a padlófűtés beszereléséhez profin értenek, illetve könnyű tájékozódni náluk, mindenben az ügyfelek rendelkezésére állnak.

Pont ilyennek képzelek el egy szolgáltató céget. A padlófűtés szerelés, a blogolás, a teljeskörű információ nyújtás az elektromos fűtés kalkulátor mind-mind olyan dolgok, amik megkönnyítik az ügyfelek tájékozódását és a döntések meghozatalát. Jóformán mindent megtaláltam az oldalon, amit kerestem, éppen ezért úgy gondolom, hogy ez a link is bekerülhet a hasznos linkek tárházába.

A cég egyébként nagyon profi, szakemberekkel dolgoznak, garanciát is adnak a termékeikre és a munkájukra, én velük fogom megcsináltatni az elektromos padlófűtésemet, hiszen ahogy nézem, maximálisan értenek hozzá, én pedig a legjobbat szeretném kihozni a lehetőségeimből.