Ha egy pohárból isztok, afta lesz a vége!

Csúnyán pórul jártam, és azért szeretném elmesélni, hogy mások tanulhassanak a hibámból. Elmentem egy új társasággal szórakozni. Egy barátomat hívta egy barátja, ő meg hívott engem, nem gondoltuk, hogy ebből baj lehet. Az volt a terv, hogy az egyik lány családjának van egy üres nyaralója Balatonkenesén, lemegyünk oda, és ott fogunk egy hatalmas bulit csapni, aztán másnap fürdünk és jövünk haza. Izgalmas programnak hangzott, elmentünk. Mikor odaértünk, már feltűnt, hogy nagyon sokan vagyunk. Így, ránézésre voltunk vagy 30-an, de nem számoltam meg.  Kipakoltunk, és elkezdtünk volna iszogatni, mikor is kiderült, hogy az egész házban öt darab pohár van, és műanyag poharakkal senki sem készült. Lamentáltunk mi legyen, de mivel a legközelebbi bevásárló központ is este lévén zárva volt, maradt az üvegből alkoholizálás. Jól éreztük magunkat, táncoltunk és nevettünk egész este, én tulajdonképpen nem is aludtam. Másnap valóban lementünk a partra, és bár másnaposan nem esett jól a nap, a vízben jó érzés volt hűsölni egész nap.

Hazafelé már gyanús volt az égető érzés a számban. Korábban sosem éreztem hasonlót, ezért is lepett meg nagyon. Arra gondoltam, biztosan a kiszáradás okozza, nem törődtem vele különösebben. Estére viszont kénytelen voltam foglalkozni vele, hiszen olyan durva aftás fertőzésem lett, hogy alig tudtam enni, de még a beszéd is nehezemre esett. Hirtelen nem tudtam mit kezdeni a helyzettel, ötletem sem volt, mit kell ilyenkor tennem, jó alaposan megmostam a fogam, kiöblítettem a számat szájvízzel és lefeküdtem aludni. Másnapra még rosszabb lett. Már nagyon kezdtem kétségbe esni. Jobb híján rákerestem a neten, hogy mi a teendő, ha az embernek aftás fertőzése van. Több helyen is azt olvastam, hogy az anaftin lehet a megoldás a helyzetemre, de találtam egy LINKET ahol nem csak leírták, hogy miben és hogyan tud nekem segíteni, de meg is lehetett rendelni. És én meg is rendeltem. Szerencsém volt, mert ebben az online patikában nagyon gyors a szállítás, másnapra már használni is tudtam a készítményt. Hamar helyrehozott, 1-2 nap múlva olyan volt, mint ha mi sem történt volna, de az addig eltelt időt nem kívánom senkinek. Elárulom, hogy az afta elképesztően fáj. És ha nem lett volna akkora szerencsém, hogy rátalálok a neten az anaftinra, lehet, hogy még arra is ráveszem magam, hogy orvoshoz menjek. Pedig oda már tényleg csak a legindokoltabb esetben és akkor is hat lóval lehet elrángatni.

Szóval srácok, ha jót akartok magatoknak, még a legnagyobb buli hevében sem isztok másokkal egy pohárból. Még ismerősökkel sem. Mert így jártok, mint én. Legyetek okosak, és tanuljatok az én hibámból. ha pedig mégsem vagytok elég okosak, és ebbe az aftás helyzetbe keveredtek, ne felejtsétek el, hogy az interneten lehetőség van anaftin rendelésre. Ahogy néztem, van ott még más féle gyógyszer is, nem is egy, azt gondolom, mostantól nem csak az orvosnál, de a gyógyszertárakban sem leszek sűrű vendég! Miért is tenné ki magát az ember annak, hogy beteg emberekkel szívjon közös levegőt, és hosszú percekig sorban álljon, ha otthonról is megrendelheti kényelmesen, amit kell. Én teljesen át fogok szokni a gyógyszerbeszerzés ezen módjára. És ha hamarabb tudom, hogy ilyen szuper lehetőségekre bukkan az ember közben, eddig is gyakrabban nézegettem volna linkeket.