Napelem pályázatok magánszemélyeknek – egy link, ami nagyon jól jött.

A napelem egy rettentő hasznos dolog, és folyamatos fejlődésben van a technológia, érdemes befektetni, mert biztosan visszahozza az árát, hacsak nem csinálunk valamit nagyon, de nagyon rosszul. Az anyósomék is szerettek volna napelem rendszert otthonra, hogy csökkenteni tudják a költségeket minél hamarabb, mert nekik minden megtakarított fillér számít. Csakhogy nemigazán tudták, hogy hová forduljanak információért, hol téma a napelem pályázatok magánszemélyeknek, mivel mindenképpen valami ilyesmit szerettek volna megcsípni. De mivel nem tartották fontosnak, hogy témába hozzák, így fogalmam se volt róla, hogy ilyen jellegű gondjuk van, mielőtt véletlenül meg nem említette telefonban a feleségemnek. Na, akkor gondoltam, hogy ideje a tettek mezejére lépni.

Első körben én magam igyekeztem annyi információt összegyűjteni, amennyi emberileg csak lehetséges. Rengeteg felhívást találtam, meg különböző jogi szövegekkel teli kiírásokat, de anyósomat ismerve még a pdf dokumentum megnyitásával is gondja lett volna, nemhogy még a szöveget is értelmezze. Szóval valami más megoldás után kellett néznem, így körbekérdeztem a munkatársak, ismerősök körében is. Igazából még senki sem ásta bele magát túl mélyen a témába, így nem tudtak érdemben segíteni. A segítség azonban onnan jött, ahonnan a legkevésbé vártam volna!

napelem pályázatok magánszemélyeknek

Dolgozik nálunk egy elég szótlan, néha egyenesen mogorva technikus, aki a napjai jelentős részét az irodájába zárkózva tölti, és általában csak emailben lehet vele kommunikálni. Viszont becsületére legyen mondva, hogy bármilyen gonddal fordulunk is hozzá, azt perceken belül megoldja. Nos, nem tudom, hogy hogyan jutott a fülébe a dolog, de valahogy tudomást szerzett a kutatásomról. Egyik reggel egy üzenet várt tőle, amiben semmi más nem volt, csak egy link, ami egy olyan oldalra mutatott, aminek az elsődleges témája a napelem pályázatok magánszemélyeknek. Még egyszer mondom, fogalmam sincs, hogy honnan tudta, de gyakorlatilag egy csapásra megoldotta a problémát.

Az oldal, amit küldött annyira jól összefoglalta az egész témakört mindennel együtt, hogy az valami fantasztikus. részletesen le van rajta írva a pályázati feltételekről, az anyagi határokról, a kamatmentes hitelről, amit fel lehet venni ha ilyesmibe vágna az ember, szóval pontosan az, amire most szükségem, illetve amire az anyósomnak szüksége van. Nem is húztam nagyon tovább az időt, gyorsan továbbküldtem a linket neki is, és utána felhívtam, mert tudom, hogy ha nem szólok neki, akkor nagyjából fél év múlva néz a leveleire legközelebb. Nagyon hálás volt, köszönte szépen a segítséget, és már vetette is bele magát a tanulmányozásba. Én pedig elégedett lehettem, hiszen ha egy kis segítséggel ugyan, de talán megoldást nyújtottam a problémájára.

Mikor legközelebb mentünk hozzájuk látogatóba, már nagy izgalommal mesélték, hogy kértek árajánlatot a bizonyos oldal üzemeltetőjétől, akiknek az egyik profilja a napelem pályázatok magánszemélyeknek. Hála az égnek olyan cég, akik sokat tudnak segíteni az efféle intézkedésben, mert anyósomék biztos, hogy elvesznének benne, nekünk pedig sajnos nincs annyi időnk, hogy érdemben foglalkozni tudjunk vele helyettük. De így szerencsére minden megoldódott, már a kamatmentes hitel is intéződés alatt volt, szóval csak idő kérdése, és náluk is lesz napelem rendszer. Azt, hogy a morcos technikusunknak hogyan köszönöm meg az üzeneten kívül, amit egyből küldtem, még nem tudtam, de biztos vagyok benne, hogy ha én is kérdezősködöm kicsit, akkor előbb-utóbb kiderítem, mivel tehetnék a kedvére. Még az is lehet, hogy a végén jóban leszünk.