Végül megtanultam a leckét az eszközpark fontosságáról

Soha korábban nem fordítottam indokolt mennyiségű figyelmet a cégnél az informatikai beszerzésekre. (Azokra sem) Hiába vagyok résztulajdonos az első cégünkben, úgy voltam vele: a számítógép az számítógép. Az egyik számítógép olyan, mint a másik, nem a tevékenységünk fő része, csak kiegészítő eszközöknek számítanak az ilyesmik. Mindig azt hittem, a fő profilunkat kitevő eszközök a lényegesek, a többin meg lehet spórolni…

Borzalmasan nagyot tévedtem! Mert mindenben haladni kell a korral, nem csak egyetlen dologban. Egy ideig a Dell volt a legjobb, most inkább kínai gyártókat javasolnak, nagyobb eszközpark feltöltésére. Ahogy a vendéglátóiparban meg mindig a Rdealert javasolják. Bár ők nem egy gyártó, hanem az egyik legkedveltebb hazai viszonteladó, ha vendéglátásról van szó.

Ezt onnan tudom, hogy már egy étterembe is beszálltunk, családilag, egy kis tőkével. Hát ott sem a mesterszakács a minden, és nem csak az ételalapanyagon múlik az ízvilág, és a frissesség… Az Rdealer azt írja, az ő cuccaik biztosítani képesek a visszatérő vevőkört, vendéglátóipari egységeknek. És nagyon igaz – azt mondják róluk már a vevők. Egyrészt tartani kell az étel-minőséget, de azt sem szabad hagyni, hogy túlzottan elhasználódjanak a dolgok, amikkel készülnek ezen ételek, ezért gyakran kell felújítani, vagy (ha ugyanolyan márkát és típust is), de új eszközöket venni a munkatérbe, ahol a szakácsok végzik a dolgukat.

Légkeveréses sütő – elsőnek ilyesmit kell sürgősen találnunk, és ahogy látom náluk ezzel sem lesz gond – meg egyébként náluk mással sem szokott gond lenni. Maga az új séfünk osztott ki minket, hogy mi az, amire hiba volt nem gondolnunk korábban, ezért most gyorsan pótolnunk kell még ezt-azt, de az Rdealert nem is tőle hallottam tényleg először. Talán ő már a harmadik volt, aki említette, hogy ott nézzünk szét mindenképp a kínálatban, mert hamar és olcsón meglesz minden.

Ők, az rdealer.hu beszerzik a külföldön, nálunknál nagyobb vendéglátó világhatalomnak számító helyeken is használt csúcseszközöket, és annyi félét azokból, hogy ha valamihez ragaszkodunk (márkához, technológiához), de frissítenünk kell már a termékpalettát, amivel dolgozunk, náluk lesz a legnagyobb eséllyel pont olyan, amit mi keresünk. Mondjuk légkeveréses sütő.

Feltéve, ha tényleg a világszínvonalú csúcsminőséghez ragaszkodunk, mert ők gagyiban nem utaznak. Középszernek sem nevezném semmiképp a dolgaikat (még egyes árult darabokat sem) – amit ők árulnak az magas minőség, valóban!

A légkeveréses sütővel semmit nem írtam le. Nagyon széles a választék a fagylaltgéptől a hűtőpultig, az előkészítő asztalig és a fagyasztókig… Még apróbb, kézi szerszámok is vannak, amik biztosan kellenek a konyhába. Keresgéljetek bátran náluk: www.rdealer.hu.