Linkek az otthonod biztonságához

Ha otthonán jelzálog van, akkor a kölcsön feltételeként biztosításra van szüksége. Így védi a hitelező az ingatlanába fektetett befektetést. Ha az ingatlan otthon katasztrofális károkat szenved, a hitelező megtérítheti a kölcsön értékét a biztosítási igényből. Ebben az esetben nincs más választása a tulajnak, mert meg kell kötnie a biztosítást, akkor is, ha nem nagyon szeretné. Ha nem sikerül megújítania, a jelzálog tulajdonos értesítést kap.

Katasztrofikus károk esetén, mint ha az otthonát mondjuk tűz, hurrikán vagy földrengés megsemmisíti, akkor hajléktalan marad, és meg kell birkóznia egy ingatlan teljes elvesztésének következményeivel, amely valószínűleg egy csomó anyagi ráfordítást is jelent majd.

Felelősség kérdése is bejön itt a képbe. Ha valaki megcsúszik és elesik az ember ingatlanán, vagy más módon megsérül, akkor a tulaj felelőssé válhat a hatalmas orvosi számlákért, neki kell fizetnie őket. Ha nincs biztosítása, akkor potenciálisan felelős lehet milliós orvosi számlaért és károkért. A biztosítás fedezi otthonának tartalmát és a személyes vagyonát is. Ha nincs biztosítása, és betörés áldozata lett, le kell mondania minden ellopott értékéről. Ha kisebb problémák vannak, amiket meg kell javítani, akkor a számlákat magunknak kell állnunk.

Ezért tartom fontosnak, hogy ezen az oldalon is megosszak linkeket a biztosítás megkötéséhez. Ha pedig lakásbiztosítás vélemények is érdekelnek valakit, azt is könnyen talál a neten.