VHS digitalizálás kontra LINK áradat

Sokaknak eléggé rossz, hogy bejött a digitális világ ilyen hatalmas mértékű, és gyors fejlődése. Ha ebben a szférában dolgozol, mindig félned kell attól, hogy mi van, ha esetleg nem vagy eléggé napra kész. Mert hogy sajnos ilyen is elő fordulhat abban az esetben, ha nem képzed magad eléggé, és rendszeresen.

Azonban van, hogy hiába képzed magad, és hiába szeretnél mindig a legfrissebb infókkal rendelkezni, az kevés ahhoz, hogy valóban képben legyél, annak ugyanis technikai feltételei is vannak. Mégpedig nem is kevés. Példának okáért van édesapámnak egy kedves ismerőse, aki VHS digitalizálással foglalkozott, ami azt jelenti, hogy a kilencvenes évek végén még menőnek és időszerűnek volt mondható a vállalkozása, de napjainkra már elveszett a legtöbb értelme az egész VHS digitalizálással kapcsolatos tevékenységeknek. Gondolná ezt egy egyszerű, halandó ember. Ám ez az egész nem csak annyit jelent, hogy a meglévő VHS-eket DVD-re konvertálja az ezredforduló környékén, hanem folyamatos utógondozást is igényel a munka, illetve a mai napig vannak olyan gyűjtemények, amik eddig még nem estek át a digitalizáláson, de nélkülözhetetlenek intézmények és egyesületek számára, ezért mindenképpen előbb vagy utóbb meg kell történniük. Édesapám barátja is erre alapozza leginkább azt, hogy még mindig életben tartja a vállalkozást.

Továbbra sem tud sajnos belőle megélni, de azért egy jó adag plusz bevételt jelent neki időszakonként. Persze, ha egy kicsit többet foglalkozna az üzletpolitikájával és a marketinggel, akkor némiképp egyszerűbb lenne a helyzete, de így nem túl sok jót várhat az egésztől.

Arra hivatkozott, hogy neki ott van még a rendes állása, plusz a másik hobbija, így nem igazán köti le ez az egész mutatvány. A másik hobbija pedig nem más volt, mint egy vicc oldal, tele érdekes, mókás és meglepő cikkeket, blogokat és képeket tartalmazó linkgyűjteménnyel. Egy időben olyan hatalmas volt az érdeklődés az oldal iránt, hogy az ott elhelyezett hirdetésekből csinos kis összegre tett szert, de manapság már annyi ilyet látni, hogy ennek is leáldozóban van a jövője.

Sajnálom, pedig elég jó ötlet volt. Remélem azért hobbi szinten sikerül megtartania és tovább üzemelnie, aztán ha nem, akkor maximum megmarad egy régi szép emléknek, és üres linkek gyűjteményének a teleposztolt közösségi oldalakon.